Dodge Avenger Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
2014 avenger had to replace coolant hoses and radiator cap, added prestone 50/50(supposed to mix with any coolant), did the on-acc-on-acc-on. No codes but check engine light comes on. 2.4l engine. Any recommendations? Thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
6,938 Posts
T-Stats should also have been replaced and proper bleeding out air from cooling system.
Also it is NOT acc to turn to, it is the RUN(but not start) position that you need for the key dance.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,938 Posts
The 2.4 motor uses TWO THERMOSTATS, It is always recommended to replace both at the same time.
These motors also trap air when refilling coolant, fill to filler neck and then wait and watch for coolant level to drop then keep "topping up".
Have you figured out the "KEY DANCE" yet? IF CEL is on, then there ARE code(s) in the computer.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #5 ·
The 2.4 motor uses TWO THERMOSTATS, It is always recommended to replace both at the same time.
These motors also trap air when refilling coolant, fill to filler neck and then wait and watch for coolant level to drop then keep "topping up".
Have you figured out the "KEY DANCE" yet? IF CEL is on, then there ARE code(s) in the computer.
I'll have to replace both stats tomorrow. Did the topping up. Key dance- no codes, just the lines on the bottom then says done
 

·
Registered
Joined
·
1,493 Posts
I'm not sure of the Prestone that mixes with any coolant. The coolants in Ma's vehicles are very fussy and if the wrong coolant is installed it can turn to gel and have fun getting that cleaned out.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top